Ons doel en wat we willen bereiken

Duurzame revisie- en reparatiediensten van Stichting SDiB en Ventilatie Service Center

Bij Stichting SDiB zijn we trots op ons engagement voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ons bedrijf streeft ernaar de hoogste kwaliteit revisie- en reparatiediensten te leveren binnen het budget van de klant, gecombineerd met uitstekende klantenservice. We begrijpen dat zowel tijd als kosten cruciaal zijn, en streven ernaar de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Om onze klanten gerust te stellen, bieden wij waardevolle en geldbesparende service- en reparatiediensten aan.

Onze Duurzame missie

Stichting SDiB, wat staat voor “Samen Duurzaam in Beweging”, is toegewijd aan reparatie, herstel, revisie en onderhoud op een milieuvriendelijke manier. Wij repareren, herstellen en onderhouden met respect voor het milieu, zonder in te boeten op kwaliteit, tijd of kosten. Dit betekent dat u als klant geen verschil merkt in de duur, kosten of kwaliteit van onze diensten.

Verbinding en duurzaamheid

Onze organisatie streeft ernaar mensen en organisaties met elkaar te verbinden om duurzaamheid te bevorderen. Wij nemen initiatieven om projecten te starten die bijdragen aan een duurzamere toekomst. Ons doel is om zoveel mogelijk personen en organisaties te laten bijdragen aan een circulaire samenleving en economie, waar geen nieuwe grondstoffen worden gebruikt en geen afval wordt gecreëerd.

Onze impact

Stichting SDiB doneert haar winst aan ANBI goede doelen. Op onze website kunt u zien welke donaties wij inmiddels hebben gedaan en aan welke goede doelen. Wij zijn trots bedrijfsvriend van het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

Waarom kiezen voor Stichting SDiB?

  • Hoogwaardige diensten: Wij bieden revisie- en reparatiediensten van de hoogste kwaliteit, zonder extra kosten voor duurzaamheid.
  • Uitstekende klantenservice: Wij streven ernaar onze klantenservice boven verwachting te laten presteren.
  • Kostenbesparend: Onze diensten zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook kostenefficiënt.
  • Maatschappelijke betrokkenheid: Wij investeren in de gemeenschap door onze winst te doneren aan goede doelen.

Kies voor Stichting SDiB voor duurzame, hoogwaardige en kostenefficiënte revisie- en reparatiediensten, en draag bij aan een groenere toekomst! Bezoek onze website voor meer informatie en om te zien hoe wij bijdragen aan een betere wereld.

Het recyclen van ventilatiemotoren, behuizingen en elektronica

Wij recyclen ventilatiemotoren, WTW motoren, kunststof behuizingen en de elektronica(printen). Hierdoor wordt er minder afval gecreëerd.

Hier zijn enkele stappen en overwegingen met betrekking tot het recyclen van deze componenten:

  1. Demontage: Voordat recycling mogelijk is, moeten de ventilatiemotoren en behuizingen worden gedemonteerd om verschillende materialen van elkaar te scheiden. Dit kan handmatig of met behulp van speciale machines gebeuren. Na demontage worden bruikbare materialen zoveel mogelijk hergebruikt.
  1. Materiaalscheiding: Nadat de componenten zijn gedemonteerd en gesorteerd, moeten de verschillende materialen (zoals metalen, kunststoffen en elektronische componenten) van elkaar worden gescheiden.
  1. Recycling van metalen: Metalen onderdelen in ventilatiemotoren kunnen vaak worden gerecycled. Materialen zoals aluminium en staal kunnen worden omgesmolten en opnieuw worden gebruikt voor nieuwe producten. Dit vermindert de behoefte aan nieuwe mijnbouw en de energie die nodig is om metalen uit ruwe materialen te halen.
  1. Recycling van kunststoffen: Kunststof onderdelen kunnen worden gerecycled om nieuwe kunststofproducten te maken. Het is belangrijk om verschillende soorten kunststoffen te scheiden, omdat ze vaak verschillende eigenschappen hebben en verschillende recyclingmethoden vereisen. Wij hergebruiken zoveel mogelijk bruikbare kunststoffen.
  1. Elektronische componenten: Ventilatiemotoren kunnen elektronische componenten bevatten, zoals motoraansturingen en sensoren. Het is belangrijk om deze elektronica op een verantwoorde manier te behandelen. Bij ons is de hergebruik van functionerende elektronische onderdelen een sport geworden om deze zoveel mogelijk te combineren en te hergebruiken. Anders moeten elektronische componenten op een milieuvriendelijke manier worden afgevoerd om de schadelijke effecten van elektronisch afval (e-waste) te minimaliseren.
  1. Milieuvriendelijke verwijdering: Als sommige materialen niet kunnen worden gerecycled, moeten ze op een milieuvriendelijke manier worden verwijderd. Dit kan inhouden dat ze veilig worden gestort of verwerkt op speciale afvalverwerkingslocaties.

Al met al is het recyclen van ventilatiemotoren, behuizingen en elektronica voor ons een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid en het verminderen van afval. We bevorderen de circulaire economie, waarbij materialen worden hergebruikt en gerecycled om de milieu-impact te verminderen.

Advies, begeleiding en duurzaam ondernemen

Kennis, Expertise en Samenwerking

GESPONSORDE

PROJECTEN ANBI GOEDE DOELEN