Ons doel en wat we willen bereiken

We zijn er trots op dat we een bedrijf heb die meedenkt met de duurzaamheid van de maatschappij. Ons doel is om de hoogste kwaliteit reparatie- en installatiediensten te leveren binnen het budget van de klant samen met een uitstekende klantenservice. We begrijpen dat tijd en kosten cruciaal zijn en we proberen boven de verwachtingen van onze klant uit te stijgen. Om onze klanten gerust te stellen, bieden wij waardevolle geld besparende service- en reparatiediensten aan.

Stichting SDiB staat voor Samen Duurzaam in Beweging wij staan voor reparatie, herstel, revisie en onderhoud op een duurzame manier. Wij repareren, herstellen en voeren onderhoud uit op een milieuvriendelijke manier. Wat u daarvan merkt? Eigenlijk niets. Want het onderhoud of de reparatie duurt niet langer, is niet duurder en is van hoge kwaliteit.

Stichting SDiB streeft ernaar om mensen en organisaties met elkaar in verbinding te brengen om duurzaamheid te bevorderen. Daarnaast worden initiatieven genomen om projecten van de grond te krijgen die duurzaamheid dichterbij brengen.

Wij werken eraan dat zoveel mogelijk personen en organisaties bijdragen aan een circulaire samenleving en economie, waarbij geen nieuwe grondstoffen meer worden gebruikt, geen afval meer wordt gecreëerd.

Onze winst gaat naar ANBI goede doelen. Op onze website kunt u zien wat wij inmiddels hebben gedoneerd en aan welke goede doelen.

We zijn bedrijfsvriend van het Wilhelmina Kinderziekenhuis en Prinses Maxima centrum in Utrecht.

Het recyclen van ventilatiemotoren, behuizingen en elektronica

Wij recyclen ventilatiemotoren, WTW motoren, kunststof behuizingen en de elektronica(printen). Hierdoor wordt er minder afval gecreëerd.

Hier zijn enkele stappen en overwegingen met betrekking tot het recyclen van deze componenten:

  1. Demontage: Voordat recycling mogelijk is, moeten de ventilatiemotoren en behuizingen worden gedemonteerd om verschillende materialen van elkaar te scheiden. Dit kan handmatig of met behulp van speciale machines gebeuren. Na demontage worden bruikbare materialen zoveel mogelijk hergebruikt.
  1. Materiaalscheiding: Nadat de componenten zijn gedemonteerd en gesorteerd, moeten de verschillende materialen (zoals metalen, kunststoffen en elektronische componenten) van elkaar worden gescheiden.
  1. Recycling van metalen: Metalen onderdelen in ventilatiemotoren kunnen vaak worden gerecycled. Materialen zoals aluminium en staal kunnen worden omgesmolten en opnieuw worden gebruikt voor nieuwe producten. Dit vermindert de behoefte aan nieuwe mijnbouw en de energie die nodig is om metalen uit ruwe materialen te halen.
  1. Recycling van kunststoffen: Kunststof onderdelen kunnen worden gerecycled om nieuwe kunststofproducten te maken. Het is belangrijk om verschillende soorten kunststoffen te scheiden, omdat ze vaak verschillende eigenschappen hebben en verschillende recyclingmethoden vereisen. Wij hergebruiken zoveel mogelijk bruikbare kunststoffen.
  1. Elektronische componenten: Ventilatiemotoren kunnen elektronische componenten bevatten, zoals motoraansturingen en sensoren. Het is belangrijk om deze elektronica op een verantwoorde manier te behandelen. Bij ons is de hergebruik van functionerende elektronische onderdelen een sport geworden om deze zoveel mogelijk te combineren en te hergebruiken. Anders moeten elektronische componenten op een milieuvriendelijke manier worden afgevoerd om de schadelijke effecten van elektronisch afval (e-waste) te minimaliseren.
  1. Milieuvriendelijke verwijdering: Als sommige materialen niet kunnen worden gerecycled, moeten ze op een milieuvriendelijke manier worden verwijderd. Dit kan inhouden dat ze veilig worden gestort of verwerkt op speciale afvalverwerkingslocaties.

Al met al is het recyclen van ventilatiemotoren, behuizingen en elektronica voor ons een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid en het verminderen van afval. We bevorderen de circulaire economie, waarbij materialen worden hergebruikt en gerecycled om de milieu-impact te verminderen.

 

Advies, begeleiding en duurzaam ondernemen

Kennis, Expertise en Samenwerking

GESPONSORDE

PROJECTEN ANBI GOEDE DOELEN